Gyermek gyógy-ülőpárna
Általános tudnivalók

Az ALVITAL Bt. 1995 óta van jelen a hazai gyógyászati-termék piacon, olyan - felnőttek részére kialakított - segédeszközökkel, amelyek a gerincproblémák megelőzésében, illetve az előzőleg kialakult deformációk hatásainak csökkentésében nyújtanak segítséget.

A felnőtteknek készült gyógy-ülőpárnák pozitív hatásait értékelve, valamint felismerve a preventivitás fontosságát, kifejlesztettünk egy gyermekek részére használható gyógy-ülőpárna családot is.

Termékünkkel megkerestük az Egészségügyi Minisztériumot, hogy a gyógy-ülőpárnák vizsgálatának elvégzéséhez kérjünk segítséget. Az EM részéről dr. Somhegyi Annamária a bemutató anyagot megtekintette, és a szakorvosi kísérlet megvalósítására felkérte a békéscsabai Réthy Pál kórház ortopéd osztály osztályvezető főorvosát dr. Tóth János urat.

A hivatalos kísérletek eredményeként 2004. július 05-én kaptuk meg az Ortopéd Szakorvosi Véleményt. A gyakorlati vizsgálatok egyértelműen kedvezőek voltak és megerősítették azt, hogy minél előbb el kellene kezdeni iskolai gyógy-ülőpárnák országos megismertetését, használatbavételét.

A szakvélemény birtokában:

A tapasztalatok alapján komoly esélyt látunk arra, hogy a szóban forgó termékcsalád tanintézeti bevezetése pozitívan befolyásolja a felnövekvő nemzedékek fejlődését, jelentősen csökkentve a felnőttkori gerincbántalmak kialakulását.

A program kiemelt szakmai támogatój az Egészségügyi Minisztérium

A programrol részletesen itt tájékozódhat:


~  20 éve a gerincvédelem szolgálatában  ~